Zuzupa
meksykańska z nachosami
2 puszki fasoli konserwowej
1 puszka pomidorów konserwowych
3-4 ząbki czosnku
500 gram mielonego mięsa
Paczka pikantnych nachos
Oliwa, ostra pasta chilli, kumin rzymski (mielony), bazylia, oregano, sól, pieprz…
Fasolę blendujemy (rozgniatamy) wraz
z wodą z puszki, tak samo traktujemy pomidory.
W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno pokrojony czosnek.
Jak czosnek się zeszkli (nie może się przypalić), wrzucamy fasolę i pomidory.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy mięso - dodajemy kumin, bazylię, oregano, pieprz i sól.
Porządnie podgrzewamy (nie gotujemy) fasolę z pomidorami .
Przesmażone mięsko nakładamy do miseczek , zalewamy breją z garnka i podajemy.
Nachosy każdy sobie kruszy i wsypuje do zupki – tyle ile lubi.
W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno pokrojony czosnek.
Jak czosnek się zeszkli (nie może się przypalić), wrzucamy fasolę i pomidory.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy mięso - dodajemy kumin, bazylię, oregano, pieprz i sól.
Porządnie podgrzewamy (nie gotujemy) fasolę z pomidorami .
Przesmażone mięsko nakładamy do miseczek , zalewamy breją z garnka i podajemy.
Nachosy każdy sobie kruszy i wsypuje do zupki – tyle ile lubi.
Całość
spokojnie da się zrobić w warunkach obozowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz